Hvilken lampe skal stå på tegnebordet? 4 ting du skal tænke over, når du vælger

Er du en kreativ sjæl, ved du, hvor vigtig det er at have et klart lys på tegnebordet. Det allerbedste er selvfølgelig naturligt dagslys, men sidder du med din hobby sent om aftenen, eller trænger lyset bare ikke særlig godt ind i dit arbejdsrum, har du brug for en god lampe.

Herunder får du 4 tips til, hvilken lampe du skal vælge til dine kreative sysler.

Montér lyskilden på bordet

Da bordpladen på et tegnebord har en betydelig hældning, er det svært at stille en almindelig bordlampe, uden at den skrider. I stedet har du brug for en, der kan monteres på arbejdsfladen.

Det nemmeste er at vælge en lampe med klemmer, så du nemt kan flytte rundt på den, alt efter hvor du behøver den, men er der et sted, du altid har brug for klart og jævnt lys, kan du også sagtens spænde den helt fast med skruer.

Justerbart stel

At starte et nyt projekt kan være den sværeste del af hele processen, hvis lyskilden ved tegnebordet ikke er optimal. Det rette lys spiller altså en utrolig vigtig rolle i overhovedet at komme i gang.

Hvis du sidder med et meget detaljeret projekt, der kræver præcision og klart lys, er det ideelt at anskaffe en lampe, der kan justeres i stellet. Det kan være en god idé at vælge en, hvis arm kan dreje 360 grader, og hvor hovedet kan justeres både lodret og vandret.

På den måde får du et meget fleksibelt lys, der falder netop der, hvor du har brug for det. Du undgår således at få en træls hovedpine, da du ikke behøver at anstrenge dine øjne.

Skru op og ned for lysstyrken

Er du en natteravn, der elsker at arbejde i de sene aftentimer eller midt om natten, kan det være, at du har oplevet, at farverne, du har arbejdet med, ser helt anderledes ud i dagslys dagen efter. Derfor har du brug for et lys, der altid gengiver nuancer og farvetoner, som de reelt ser ud.

Et godt råd, når du skal vælge den rette lampe til tegnebordet, er altså at investere i en, der kan justeres i lysstyrke. Det er nemlig ikke altid optimalt at arbejde i den samme mængde af lys.

Bruger du metalliske farver og materialer, er en lysstyrke, der kan skrues op og ned, et super valg. Så kan du altid se glans og reflektioner helt skarpt og tydeligt.

På nogle lamper kan du endda justere lysets farveskala fra en varm gul til en klar hvid alt efter dit behov.

Vælg LED og slanke lampehoveder

En rigtig god lyskilde til tegnebordet får du i LED lamper med meget slanke og lange lampehoveder. For det første fylder de ikke særligt meget, hvilket er en fordel, når du arbejder med dine kreative projekter. For det andet giver LED lysdioderne et utrolig klart lys, der minder om dagslys, så dine farver altid bliver gengivet korrekt. 

Den lange form på hovederne er særligt velegnet til store arbejdsflader, fordi lyset bliver spredt jævnt ud over hele fladen. Du kan altså sagtens sætte dig til tegnebordet i de mørke vintermåneder og få en masse fra hånden med disse lamper.

LED er desuden specielt godt, da pærerne er strømbesparende, så du kan barbere lidt af din elregning, og har en meget lang brændetid, nogle på helt op til 40.000 timer. Vælger du LED, tager du altså både et miljøbevidst valg og skåner din pengepung, fordi du ikke behøver at udskifte pærerne i tide og utide.

Menu
Top